Pacificació, pati i entorn escolar

Les funcions de la comissió de pacificació de l’entrada, pati i entorn escolar són diverses i importants per garantir un entorn segur i agradable per als alumnes, les famílies i els veïns.

Entre les seves tasques destaquen la coordinació amb el centre i la comunicació amb les autoritats per millorar la senyalització i la seguretat en els voltants del col·legi, la promoció de la mobilitat sostenible i la millora de les infraestructures per a vianants i ciclistes.

A més a més, treballa per garantir la neteja i el manteniment de l’entorn escolar i els patis de l’escola, així com per promoure una mobilitat sostenible i segura per als alumnes que arriben a l’escola a peu o amb bicicleta. En definitiva, la comissió de pacificació de l’entrada i entorn escolar és una peça clau per garantir un entorn segur i saludable per als més petits.

ALGUNS PROJECTES DE LA COMISSIÓ

Pacificació de l’entrada a l’escola

Durant molt temps la comissió ha reivindicat al Consorci la millora i adequació de l’entrada i de la seguretat al voltant de l’escola. De la mà de la Direcció del centre i després de molts processos reivindicatius vam aconseguir desencallar el projecte de pacificació que ara podeu veure enllestit amb un espai de joc i repòs entre l’escola i la calçada.

Durant unes setmanes vam apropiar-nos de l’espai reclamat, improvisant unes jardineres que vam dur entre totes les famílies de l’escola, per mostrar com és de necessari aquest espai. Finalment es va aconseguir eliminar tot l’espai d’aparcaments de cotxes just al davant, incloure jocs al terra per als infants i les grades on ara poden berenar tranquil·lament i forma segura les criatures. També es va afegir senyalització de velocitat limitada i ressalts a la calçada. Encara ens queda camí per fer en tot l’entorn de l’escola, SEGUIM ENDAVANT!

Reparació de la Muntanyeta

La comissió fa molt temps que treballa de la mà de l’escola per aconseguir la reparació de la nostra estimada Muntanyeta. Fa massa temps que es impracticable i que s’ha tornat un perill per als infants que hi juguen, fins al punt que l’any passat es va passar quasi tot el curs encintada per tal que no passessin i prenguessin mal.

Finalment aquest estiu han iniciat les de reparació i hem aconseguit que es pugui mantenir en el mateix format que teníem fins ara.