Reivindiquem un entorn escolar segur

Des d’ AFA Poble-sec volem manifestar la preocupació que tenim en relació a les entrades i sortides de la nostra escola. L’entorn escolar, aquest espai vital on les criatures creixen, comparteixen, juguen i aprenen, ha estat marcat per fets alarmants que han posat de manifest la necessitat urgent de millorar la seguretat de la nostra comunitat educativa i la necessitat de que l’administració posi eines a l’abast per garantir-la.

Hem estat testimonis d’incidents greus a la via d’accés a l’escola. En pocs dies hi ha hagut un atropellament a una criatura de cinc anys i també un camió bolcat. Per sort no hi ha hagut res a lamentar, però ningú no ens garanteix que sempre serà així i, quan haguem de lamentar, com sempre, ens preguntarem per què no s’havia actuat abans. 

Aquestes situacions ens han de fer reflexionar sobre la importància de garantir la seguretat de l’alumnat i les persones que conformen la nostra comunitat educativa.

Entenem que tallar completament la via no és una opció viable, però és imperatiu que prenguem mesures per abordar aquesta situació perillosa. Una de ben simple seria la presència d’una parella de la Guàrdia Urbana durant les hores d’entrades i sortides escolars regulant així, amb sentit comú, el pas de canalla i vehicles, cosa que un semàfor no pot fer de la mateixa manera per raons òbvies i molt menys en aquells moments on l’afluència de vianants és força nombrosa.

La manca de recursos no pot ser acceptada com a justificació per no abordar aquesta situació, ja que compartir l’espai públic de forma segura ha de ser quelcom prioritari a qualsevol ciutat que es vulgui considerar civilitzada i adaptada al present.

Aquesta reflexió no només és una crida a l’acció, sinó també una oportunitat per unir-nos com a comunitat i treballar col·lectivament amb les autoritats per millorar la seguretat a la nostra escola.

Volem crear un espai segur i protegir als infants, on puguin aprendre i créixer sentint que l’espai públic també els pertany.

Tan de bo la nostra administració no miri cap a una altra banda i faci també seu aquest manifest.

Per tot això, demanem que es destinin dos agents de la Guàrdia urbana per regular el trànsit a la porta de l’escola durant l’horari d’entrada i de sortida de l’alumnat. Creiem necessari que un d’aquests agents s’ubiqui al semàfor de la porta de l’escola (on dimecres passat es va atropellar una criatura) i un altre a la baixada del passeig de l’exposició amb Nou de la Rambla, on els vehicles agafen velocitat i on va bolcar un camió fa uns dies.

Entenem que és prioritat de tots i totes garantir la seguretat dels infants. Gràcies 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *